Co.Concrete - Üdvözöllek az oldalamon
Szívedbe és gyantába zárom a pillanatot...

Üdvözöllek az oldalamon kedves Látogató!

Coconcrete Fuchs Zsuzsanna

Üdvözöllek az oldalamon kedves Látogató! A nevem Fuchs Zsuzsanna a Co.Concrete megalapítója vagyok. Svájcban, Bern Kantonban élek egy csodálatos kis hegyi faluban, melynek neve Rumisberg. Magyarországon születtem, éltem Németországban és Ausztriában is, de az a szerencse ért, hogy 2022 márciusától egy régi álom beteljesülésével immáron ebben a csodaszép országban élhetek és alkothatok.

Bár az alkotás szó talán egy kicsit nagyképűnek hangzik még magam előtt is, mert az alkotások nagy művészek keze alól származnak és neves múzeumokban nézegethetjük őket. Ennek ellenére mégis így nevezem a kis kézműves portékáimat, hiszen a semmiből, jobban mondva lélektelen alapanyagokból születnek. Az én fejemben rajzolódik meg a további létük és a kezeim által nyer testet, amit a fantáziám megalkotott.

Nagyjából 2018 végén kezdtem el foglalkozni az ékszerkészítéssel, ekkor ismerkedtem meg azzal az anyaggal, ami azonnal rabul ejtett, legyen bármilyen szeszélyes is. Ez pedig a műgyanta, vagy más néven Epoxy. Egyszerűen lenyűgözött a tisztasága és az a határtalan lehetőség, ami benne rejlik. Nem egy egyszerű anyag, ha barátságot akar kötni vele az ember lánya, akkor igencsak fel kell kötni azt a bizonyos alsóneműt, rengeteg türelem és tanulás szükségeltetik hozzá, hogy legalább megközelítőleg kezes bárányként viselkedjen. A mai napig is rengeteget tanulok ebben a témában.

A kezdetekben kisebb darabokkal, ékszerekkel kezdtem a pályafutásomat, de mára a sok tanulásnak és gyakorlásnak köszönhetően nagyobb darabokkal, lakás dekorációkkal is foglalkozom. Megszámlálhatatlan mennyiségű epoxy lámpa díszíti már sok-sok megrendelőm otthonát.

A másik vonal, ami az ékszerek készítése mellett kiteszi jelentős részét a munkáimnak azok az emlék ékszerek. Ez egy nagyon kényes vonal, hiszen ha lehet itt még nagyobb precizitás szükségeltetik, mert a kuncsaftjaim sokszor az utolsó megmaradt kis hajtincset, bundácskát, fogacskát küldik el nekem, hogy foglaljam emlékbe szeretet babócájuk, vagy kisállatuk hajacskáját, bundácskáját. Őszintén szólva talán ez a legmeghatóbb része a munkámnak, amit nagyon szeretek is csinálni.

Többször kapom meg dicséretként, hogy szinte süt a munkáimról, hogy mennyire beleteszem a szívem és a lelkem minden darabba. És én nagyon boldog vagyok, hogy ez át is jön rajtuk, mert tényleg így van. Én ezt az egész vállalkozást soha nem a pénz szerzése miatt csináltam, hanem az alkotásért. Ez a legfőbb szempont nálam, és az, hogy az ügyfél teljesen elégedett legyen azzal, amit aztán én elkészítek neki.

Amikor nekiülök a munkának még csak segédvonalak vannak meg a fejemben, hogy mit is szeretnék megvalósítani. Az ékszerek, a lámpák, a dísztárgyak valahogy mindig maguktól alakulnak, mintha saját akaratuk lenne. Ezért is nincs két egyforma sosem. Mint ahogy mi emberek is teljesen különböző egyéniséggel vagyunk felruházva, ugyanez vonatkozik az alkotásaimra is. Teljesen egyediek, és a viselője 100%-ig biztos lehet benne, hogy amit hord, az nem fog vele szembe jönni az utcán.

Bízom hát benne kedves Látogató, hogy az oldalamon tett barangolással kellemes perceket tudok okozni Neked és abban is bízom, hogy a megvásárolt Co.Concrete termékek minél több Hűha érzést fognak biztosítani számodra.